האריזות שמשנות צבע בהתאם לטריות המזון

חברה מברזיל עובדת עם מספר אוניברסיטאות על פיתוח אריזות שבודקות את רמת החומציות במוצרים ומתקשרות אותן לצרכנים

פורסם בתאריך: 20/06/2017, גיליון 1876

חוקרים טוענים כבר שנים שחוסר בהירות מובנה בנוגע לתאריכי התפוגה של מוצרי מזון מוביל לבזבוז אדיר בעולם המערבי. צרכנים רבים אינם מודעים להבדל בין "טוב לשימוש לפני" לבין "ניתן לשימוש עד", וכתוצאה מכך פשוט זורקים מזון טוב לשימוש לפח. 

רשת מזון. שמים סוף לתוויות המבלבלות
רשת מזון. שמים סוף לתוויות המבלבלות
החברה הברזילאית Braskem החלה בשיתוף פעולה עם מספר אוניברסיטאות בברזיל ובארה"ב בניסיון לפתח אריזה ייחודית, אשר משנה את צבעה כשהמוצר אותו היא מכילה מתקלקל. האריזה החכמה מזהה את מדד ה-PH (רמת החומציות) שבמוצר, לצד אלמנטים נוספים - ומעידה על שינויים קיצוניים בו באמצעות שינוי צבע, אשר יאפשר לצרכן להבין מתי הגיע הזמן להיפטר מהמוצר. 
שלב המחקר של הפרויקט החל כבר ב-2013, ורק לאחרונה אב הטיפוס הראשוני של האריזה.
אולם Braskem אינה החברה היחידה בעולם אשר עובדת על פתרון מסוג זה. בעבר פיתחה קבוצה של מדענים מאוניברסיטת רוד איילנד שבארצות הברית חיישן המזהה תנודות בטמפרטורה של המוצר, ומתריע על כך באמצעות שינוי צבע המדבקה. מספר מדענים סיניים עובדים גם הם על מדבקה המשנה את צבעה בהתאם לטריות המזון. עם זאת, על פי הערכות נאלץ להמתין עוד זמן רב עד שאחד הפיתוחים הנ"ל יזכה ליצור המוני בעלויות נמוכות.

כתבות נוספות